top of page
DIO_Fram_Hogupplost.jpg

SPÄNNANDE BOKTIPS 

Draken inom oss

Skönlitteratur med spänning

För dig som söker en lättläst, filmisk och spännande roman i högt tempo är Draken inom oss  (2023) av författare Anders Gréen ett bra boktips. 

Köp boken här!

Pressmeddelande

Ska samhällsengagemang behöva ha ett pris?

Spänningsromanen Draken inom oss av Anders Gréen är lättläst handlar i högt tempo om vikten av att säga ifrån och inte låta sig kuvas. Ett boktips som är spännande. En sjuksköterska involveras i en underjordisk operation för ett bättre samhälle, men tvingas till ett omoraliskt agerande som bidrar till att två människor får sätta livet till. Hur ska hon kunna gottgöra detta och rena sitt samvete?

​   På bussen hem från jobbet möter sjuksköterskan Anna Pedersen den inställsamme Javor Stoyanovic. Några dagar senare presenterar han henne för Bert Wolinder, grundare till den extrema organisationen Kapitalistisk Apokalyps (KA).

   Med talets gåva lyckas Bert väcka Annas intresse och får henne att engagera sig i ett underjordiskt projekt. Hon dras in i en omfattande operation, vars mål är att avslöja fördärvet inom välfärden.

   Snart tvingas Anna fatta drastiska beslut för att KA ska få tillgång till central information. Men när både hennes man och en ung flicka måste offras har det definitivt gått för långt. Hon bestämmer sig för att ta konsekvenserna av sitt agerande och tvekar nu inte att möta ondskan. 

   Öga mot öga. 

 

Lättläst, spännande, fristående uppföljare

Draken inom oss tar vid där psykologiska thrillern Snälla, krama mig  (2021) av Anders Gréen slutar, och speglar delar av innehållet i sin föregångare ur Anna Pedersens perspektiv. Trots den nära kopplingen mellan romanerna kan de läsas i högt tempo oberoende av varandra och är ett spännande, filmiskt boktips. Några av personerna dyker även upp i en fristående prequel: dagboksromanen Monstret bakom spegeln (2022) av Anders Gréen.

 

Mer information om boken finns på andersgreen.eu.

bottom of page